Krigsförklaring

Om Norge, Danmark eller Finlands millitära styrkor skulle skjuta raketer mot Sverige, skulle du då anse att detta var en krigsförklaring?
Bland dom som skjuter raketer mot Israel finns Hamasstyrkor. Hamas är det ledande partiet för palestinierna. Är inte detta då en krigsförklaring?
Om nu detta anses som en krigsförklaring har då inte det utsatta landet rätt att gå i krig så att säga mot det attackerande landet?
Det borde då innebära att Israel har rätt att attackera med allt dom har för att totalt slå ut deras motståndare. Det har ju inte hänt och tro inte att det är att dom är rädda för vad värlsopinionen skulle säga. Skälet är helt enkelt att vi är inte alla blodtörstiga barnamördare som många vill utmåla oss till att vara och en sådan attack skulle aldrig godkännas av Israeliska Knesset som också består av människor som har sympatier för andra.

Kommentarer
Postat av: sonia

det var riktigt längesen jag senast läste något så dumt.

hur är det ens möjligt att jämföra danmark, finland och norges relation mot sverige, med israels mot palestinas? skämtar du med mig?

2009-01-06 @ 17:29:06
Postat av: moe

Spelar du dum eller?? Du kan aldrig jämföra så!! Israel occupperar Gaza, och begår diverse folkmord där, ska palestinierna inte ens försvara sig??? Civila har aldrig fått resa in o ut från gaza ifall de inte fick tillstånd från Israel!!

2009-01-06 @ 17:55:48
Postat av: Micke

Sonia, det har inte med relationen att göra, det är principen. Det kan appliceras till vilka grannländer som helt i princip. Hamas som är "folkvalda" ledare låter sina beväpnade styrkor skjuta tusentals raketer mot Israel och du kallar inte det en krigshandling? Jag undrar nog vem som har tänk till av oss två.

Moe,

Kallar du det faktum att det har skjutits närmare 10.000 raketer mot civila områden i Israel att försvara sig? mot vadå? barn i en skola kanske. När Israel attackerar raketrampmper som skjuter ut raketer från FN-skolor så är det hemska övergrepp som Israel begår. Men när Hamas skjuter raketer mot civila bostäder och skolor i Israel så kallar du det att försvara sig. Konstigt hur man kan göra sån skillnad på saker beroende på vem som har gjort det.

2009-01-07 @ 09:24:38
Postat av: stjopa

Man saknar verkligen ord: Säger man något till förmån för Israel spelar man dum. Jämför man de nordiska länderna med situationen i Mellanöstern så är detta orimligt. Om Gaza fortfarande anses vara ockuperad av Israel fast Israel lämnade området 2005 så vill jag anse Skåne som danskt som ockuperades av Sverige 1658 och hittills inte lämnades. Det finns kanske dumskallar i Danmark som kunde tänka sig skjuta mot Sverige.

Men skämt åt sidan. Jag kan bara upprepa mig: Den tyske målaren Max Lieberman sa 1933: Man kann gar nicht soviel kotzen wie man fressen möchte - man kan inte äta så mycket som man vill kräkas.

2009-02-22 @ 15:24:31
URL: http://mischpokiska.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0