Pro-Israel = Rasistisk facist som vill se barn mördade

Som titeln anger, så känns det ibland att man uppfattas som när man talar om att man är pro-israel.
Det som förvånar mig mest är att det är något som jag känner mest när jag pratar med svenskar om israel och mellanöstern konflikten.
Att sen de flesta svenskar inte har någon som helst kunskap i det här ämnet är för dom helt ovidkomligt.
Det här stör mig som bara faan.
Jag som har en kristen, palestinsk arab som far och judisk mor och är uppfostrad att själv söka information om israel-palestina frågan har hittils än att träffa en enda svensk som verkligen har någon kunskap om den här frågan. Det mesta man stöter på är argument som dom har fått höra sen barnsben i det här landet från en vänstervriden regering med dåvarande Palme i spetsen som traditionelt sedan dess alltid fördömt Israel och mer eller mindre dess existens.
Tyvärr så måste jag säga att även de flesta yngre människor idag med arabiskt ursprung inte heller har någon påtaglig kunskap i sin egen historia. Även denna grupp har dragit sig till att argumentera samma rappakalja som jag hör från svenskarna.
Jag är född och uppväxt i Sverige och har väl nästan alltid ansett mig som svensk. Men så åkte jag ner till Israel för att göra min värnplikt. Min värnplikt varade i 4 långa år som ibland var kul och ibland inte var lika kul. Men ändå en upplevelse som inte skulle vilja ha ogjord. Efter jag kom hem från Israel så känner jag mer och mer att jag nästan skäms för att säga att jag är svensk. Jag har alltid ansett att svenskar har varit bland dom mest allmänbildade människorna i världen. Men det är något som jag allt mer blivit varse om att så absolut inte är fallet.
Det är så tröttsamt att läsa i tidningarna och i bloggar så fort att Israel har gjort något så ska det krävas att världen ska fördömma Israel och deras handlingar. I FN läggs fram nästan dagligen motioner från något arabland mot Israel.
Hur mycket fördöms palestiniernas handlingar av omvärlden? Nästan obefintligt. Visst om det blir en självmordsattack inne i Israel så kommer det lite medhåll från några enstaka hörn i världen, men alla dessa jävla raketer som skjuts dagligen av bl.a Hamas då, varför fördöms inte dom dagligen av svenskarna och alla andra länder som anser att Israel är så hemskt.
Israel har dödat si och så många i en attack står det i tidningarna. Men att det bara är en droppe i havet jämfört med hur många palestinier som dödas av andra palestinier bara för att dom inte vill gå med i deras falang står det ju ingenting om.
Israel nekar hjälpsändningar till Gaza och Västbanken, Israel har skurit av strömmen och all hjälp till Palestinierna, tro faan det. Om någon kommer in i ditt vardagsrum och säger att jag ska döda hela din familj, skulle du ge den personen en kniv då och säga ta den här så går det lättare för dig?
Om alla araber tycker så synd om palestinierna och håller på att Hamas rättmätligen valdes fram och ska hanteras som en legetim regering, hur kommer det sig då att gränserna på andra sidan av Gaza och Västbanken inte är öppna för palestinierna och att hjälp kommer därifrån.
Kom inte med någon löjlig förklaring att dom är i någon typ av maskopi med Israel. Det var inte många år sedan som dessa länder samarbetade tillsammans för att förgöra staten Israel. Förklaringen ligger helt enkelt i det skälet att Palestinier har en förmåga att skapa problem där dom kommer och är helt enkelt inte speciellt omtyckta i arabvärlden och har aldrig varit det heller.
Visst vill dom inte se civilbefolkning lida men dom vill inte heller ha dom i sitt eget land. Jag har pratat med många araber i Libanon, Jordanien och Egypten och alla säger samma sak. Dom tycker helt enkelt inte om dom.
Jag skulle gärna se en varaktig fred mellan israeler och palestinier men är också medveten om att så länge palestinska partier som styrs från Syrien och Iran så är det någon som aldrig kommer att ske.
Dom sponsrar gladligen dessa partier för att utkämpa deras åsikter mot judarna och staten Israel.
Slutligen så vill jag bara säga att jag är PRO-ISRAEL och kommer nog så alltid att förbli.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0