CA 10,000 RAKETER

10,000 raketer! det är antalet raketer som avfyrats från Gaza mot Israel under senare år.
Inga av dessa raketer har träffat millitära mål. Raketerna har riktats mot civila delar av Israel där man har hoppats på att orsaka så stor skada och förödelse som möjligt.
Att sedan bara ett litet antal Israeler har dött till följd av dessa raketangrepp är väl bara otur för de väpnade grenarna i Gaza får man anta. För dom har i alla fall inte varnat innevånarna i dessa städer innan dom gått till angrepp. Jag har dessutom väldigt svårt att tro att det är deras humanitära sida som kommit fram och dom avsiktligen inte har velat skada barn, kvinnor och övriga civila där.
Nej du, det är inte i brist på vilja som gjort att Israelerna där har klarat sig förhållandevis bra. Det är att deras liv till stor del spenderas i skyddsrum och att deras föräldrar inte skickar ut barn på gatan för att försöka få världsopinionen med sig.
Så vad gör Israels bombningar mot mål där det avfyras raketer och där det framkommer att Hamaskrigare gömmer sig ska vara så mycket mera omänskligt. Det som är omänskligt i det hela är ju att dessa avskyvärda kräk som kallar sig Hamas gömmer sig bland civila och på så vis skapar sköldar av dessa. För att få opinionen med sig det är vad som är omänskligt i det här. Jag lider med barnen som blir offrade på det här sättet men samtidigt så måste Israel ha rätten att slå tillbaka mot dessa angrepp. Istället för att försöka ställa krav på Israels agerande i den här konflikten så borde det vara dags att ställa krav mot Hamas omäsnkliga betende i den här konflikten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0