Hamas, folkets kämpe

Nedan från Kurt Lundgrens blogg visar vilken kaliber det är på dessa fundamentalister i Hamas:
International Herald Tribune berättade så här för några dagar sedan.  

“GAZA: på Shifa-sjukhuset i måndags strömmade civilklädda Hamas-soldater genom korridorerna. När sjukhusledningen frågade dem vad som var på gång, vad vill de, svarade de att de skulle ordna upp säkerheten. Men det var en intern blodsutgjutelse på gång.

På den fjärde våningen där ortopedikliniken ligger låg en kvinna i den övre 20-årsåldern; hon sade till de Hamasmännen som gick förbi att hon gärna ville se sin man, Saleb Hajoj, 32 år. Men denna förfrågan brydde de sig inte om.

Femton minuter senare bars Hajoj ut ur sitt sjukrum av unga män som påstod att de skulle flytta honom till en annan avdelning.

När han låg där på båren sköts han helt kallblodigt i vänstra sidan av huvudet, en del av hjärnan följde med kulan ut på den andra sidan av huvudet.

Hajoj och fem därtill som denna dag blev skjutna på sjukhuset på detta sätt anklagades för att ha samarbetat med Israel. Hajoj hade suttit i centralfängelset i Gaza, dömd av Hamas-domare, men när Israel bombade fängelset kunde han och de andra fångarna ta sig ut varav en del måste till sjukhuset.

En talesman för Kommissionen för mänskliga rättigheter i Gaza berättade att i fängelset hade fångarna åtnjutit ett visst skydd och deras fall hade granskats noga; ingen hade avrättats under fängelsetiden. Men nu togs hämnden ut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0