Hamas har förlorat sin rätt till att existera

I mina ögon så har nu Hamas verkligen visat att dom har förlorat sin rätt till att existera. Denna terroristorganisation som är en marionett i händerna på Iran och Syrien har i den senaste konflikten verkligen visat att de palestinska medborgarna inte är något som dom värnar om. Utan att följa den agenda som har tagits fram tillsammans med Iran och Syrien är man vill utplåna staten Israel och alla deras medborgare har ju varit det enda målet i deras sikte. Hamas har enligt den erkända människorättsadvokaten Irwin Cotler begått otaliga brott mot folkrätten. Att Hamas styr Gaza med terror mot de egna innevånarna är ju också vida känt. Precis på samma sätt som dom kom till makten. Varför har Hamas, om dom nu skulle vilja verka i palestiniernas egna intressen knappt spenderat några pengar på infrastruktur eller basala förnödenheter åt innevånarna i Gaza och Västbanken? Svaret på den frågan besvarades i inledningen på detta inlägg. Iran och Syrien skulle då med all säkerhet mycket snabbt avsluta sin sponsring av den terrorgrupp, som då inte skulle ha någon möjlighet att verka längre.
Till alla som anser att Israel inte har svarat proportioneligt i sitt svar på dessa ständiga raketattacker mot södra Israel, Har jag bara det här att säga: Israel har en skyldighet att göra allt i sin makt att se till att förlusterna av sina egna medborgare är så låga som möjligt. Att sedan ett sånt stort antal civila palestinierna har dött beror ju helt och hållet på att Hamas efter egna uttalande är villiga att "offra famför allt kvinnor och barn i striden mot sionisterna". Att skjuta raketer mot Israel från skolor, sjukhus och tätbefolkade kvarter i Gaza city visar ju just det också.
För DU tror väl inte för ett ögonblick att Hamas med sitt mål att "utrota sionisterna och staten Israel" inte skulle ha gjort det tusen gånger värre om dom hade haft möjligheten


Media:
SydSv
SydSv
SVD
SVD

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0