Israel klarade av sitt mål

Israel klarade av de mål de hade utsatta med sin motattack i Gaza.
Dom har klart decimerat Hamas möjligheter till att beskjuta Israel med raketer. Majoriteten av smugglingstunnlar är förstörda. Dom har lyckats så splitt i Hamas ledning, där man nu klart kan se olika ståndspunkter mellan de Hamasledare som tvingades stanna kvar i Gaza och de som har suttit på säkert avstånd i Damaskus. Ledarna som fick åka till Damaskus försöker trumma upp sig själva till vinnare och där dom har lyckats bekämpa Israels intåg i Gaza som dom menar. Medans de ledarna som inte fick åka till Damaskus nu klart har ändrat ståndpunkt när det gäller Israels rätt till att existera och eventuella framtida förhandlingar med Israel.
Israelerna fick till ett eldupphör helt på sina egna vilkor där man nu har fått EU och Usa att lova att dom ska övervaka gränsen mellan Gaza och Egypten för att stoppa vapensmugglingen.
Men främst så har man satt skräck i sina motståndare där man har visat konsekvenserna av att beskjuta Israel och att tala om Israels utplåning. Man visade att man helt enkelt inte tänker ta hänsyn till yttre påverkan när det gäller att försvara sina medborgare och det har även stärkt Israelernas självförtroende och tron på Knesset och de militära ledarna. Detta är viktigt för det fortsatta förtroendet för staten och den allmänna värnplikten som vinns där för att bevara Israels existens.

Media:
SydSvd
SydSvd
SydSvd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0