Svenska tidningar - Rädsla eller censur

Häromdagen så blev två israeliska medborgare skjutna i ett centrum i Danska Odense. Sydsvenskans skrev så här:

Två israeliska män sköts och skadades i ett köpcentrum i Odense i går. Bandupptagningar från övervakningskamerorna kan leda polisen till gärningsmannen.

KÖPENHAMN. – Två israeliska män som arbetade inne i ett köpcentrum sköts, den ena i handen och den andra i benet, säger vakthavande på Odensepolisen.

Skytten fångades på övervakningskameror och verkade vara i 25-årsåldern. Han ska ha kört iväg i en Audi som nu undersöks av polisen.

De båda skadade israelerna var i 20-årsåldern och hade varit i Danmark i runt en vecka. De arbetade enligt polisen i ett stånd där de sålde hårvårdsprodukter. Ståndet har funnits i centret i cirka en månad med ett tiotal unga expediter som turats om.


Expressen:

Attacken inträffade på Rosengårdscentret i Odense, ett av Danmarks största köpcentrum.
En man som uppskattas vara i 25-årsåldern och enligt vittnen hade mörkt hår och skägg klev in på en frisersalong strax efter stängningsdags klockan 15.
På frisersalongen arbetade två israeliska män. Enligt danska tv2 kom de till Danmark för en vecka sedan.
Vittnen berättar för Berlingske Tidende att mannen skrek något innan han öppnade eld.
Två män skadades, den ena i armen och den andre i benet.


Danska Berlingske Tidene :

To israelske forretningsdrivende blev ramt af skud og såret, da en formodet palæstinensisk gerningsmand i går åbnede ild mod dem i Rosengårdscentret i Odense kl. 15.20, da centret var fyldt med mennesker på nytårsindkøb.

Den voldsomme episode, der skabte skræk og rædsel, virkede ifølge vidner planlagt og kan derfor være en hævnaktion for Israels angreb på det palæstinensiske Hamas-kontrollerede, selvstyreområde Gaza. Hamas’ talsmand, Fawsi Barhoum har også tidligere opfordret palæstinensiske grupper til at bruge »alle mulige midler, heriblandt martyroperationer, for at beskytte det palæstinensiske folk«.

Gerningsmanden i Rosengårdscentret trængte ind i israelernes hårsalon og råbte ifølge et vidne nogle sætninger på arabisk, inden han affyrede skud mod de to israelere, der blev ramt i henholdsvis armen og benet. Skuddene faldt, da den ene ansatte forsøgte at flygte fra butikken, mens den anden forsøgte at afværge angrebet ved at kaste en skammel efter gerningsmanden.


Inte ett ord i svenska tidningar om att skytten skrek något på arabiska och att nationaliteten kunde vara arabisk. Det visade sig senare att den misstänkte skytten är av palestinskt ursprung. Men detta är ju något svenska tidningar inte vill skriva något stort om. Det faktum att den arresterade skytten var av palestinskt ursprng nämndes knappt i svensk press.
Dom gör tydligen allt för att inte stöta sig med den arabiska befolkningen här i Sverige. Är dom kanske skrämda av det som hände i Danmark med muhammedbilderna eller är det bara helt enkelt att dom inte är intresserade om det inte är deras gullebarna, palestinierna som råkar illa ut?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0